Over Via Vinci Academy

Via Vinci Academy is een middelgroot opleidingsinstituut voor professionals in de onderwijssector. Het hoofdkantoor staat in Breda, de opleidingsplaatsen zijn door heel Nederland: op onze eigen locaties en die van onze kennispartners (Hoofddorp, Breda, Den Haag, Leeuwarden, Zwolle, Hellevoetsluis, Ede, Almere, Middelburg, Nijmegen), in conferentieoorden en bij opdrachtgevers 'in huis'. 

Via Vinci Academy heeft een aantal zeer moderne nieuwe opleidingen ontwikkeld en zorgt ervoor dat deze worden gecertificeerd en geaccrediteerd. Wij zetten ook opleidingen in die door onze kennispartners zijn ontwikkeld en geaccrediteerd; de rol van Via Vinci Academy is in dat geval: maatwerk afstemming met de situatie van studenten en opdrachtgevers, werkplekbegeleiding en persoonlijke begeleiding; we noemen dat de schil van 'Creation Based Learning'. 

Via Vinci Academy werkt op jaarbasis met zo'n 40 trainers, docenten en begeleiders, naast de docenten die worden ingezet door onze kennispartners.

Via Vinci Academy maakt deel uit van het Centrum voor Leiderschap en Innovatie in het Onderwijs (C-LiON), dat is opgericht om de expertise van verschillende organisaties te bundelen en op die manier een bijdrage te leveren aan het realiseren van toekomstbestendig onderwijs. 

De naam Via Vinci Academy wijst de 'weg': die van Leonardo da Vinci. Da Vinci was ongetwijfeld een van de grootste iconen uit de geschiedenis: architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, sterrenkundige, natuurkundige, scheikundige, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist. Kortom: een ondernemend genie! En hij was zijn tijd (15e-16e eeuw) vér vooruit; zijn uitvindingen zijn pas in onze tijd realiseerbaar gebleken. En sommige misschien over enige tijd…

Via Vinci Academy is een handelsnaam van het Centrum voor Leiderschap en Innovatie in het Onderwijs B.V., ingeschreven bij de KvK te Breda onder nummer 60264659.