Verkorte opleiding Intern Begeleider
Type
Verkorte opleiding
Beoordeling
Nieuw!
Erkenning
Academica
Duur
4 bijeenkomsten + excursie
Omvang
56 SBU, 2 EC
Prijs
Op aanvraag
In het kortStudieprogrammaPraktische informatieStartmomenten

De ‘Verkorte opleiding Intern Begeleider’ heeft tot doel startende intern begeleiders optimaal toe te rusten met kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van de onderwijsondersteuning om de functie van IB-er effectief uit te kunnen oefenen. Het is een zeer praktijkgerichte opleiding die op onze jarenlange ervaring met IB / ZC- opleidingen is gestoeld.

De opleiding is gericht op vergroting van kennis, inzichten en vaardigheden die u nodig heeft om de zorg- en ondersteuningsprocessen op school te coördineren. Daarnaast leert u om collega’s te kunnen coachen bij vraagstukken op het gebied van leer- en gedragsproblemen, om ouders te kunnen adviseren en begeleiden, en om samen met de directie de onderwijskwaliteit te verbeteren, met name die voor leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben.

In deze opleiding leert u eveneens doelgericht te werken in het samenwerkingsverband Passend Onderwijs, ervaart u de positie van de IB-er in een integraal kindcentrum (IKC) en leert u effectie te communiceren met collega's, ouders en hulpverleners.

Doelgroep
Deze ‘Verkorte opleiding Intern Begeleider’ is bedoeld voor startende IB-ers die hun competenties willen opbouwen en de optie willen hebben aanvullend het post-hbo registerdiploma ‘Intern Begeleider’ te verwerven.

Inhoud
De belangrijkste onderdelen van de opleiding zijn:

  • Module 1: De IB-er als spil in het onderwijs
  • Module 2: De IB-er in de school en haar omgeving
  • Module 3: Communiceren en beïnvloeden
  • Module 4: Coachen van collega’s

Extra’s in deze opleiding
Tijdens deze verkorte opleiding gaat u op excursie naar een integraal kindcentrum, waar u kunt zien wat de positie van de IB-er is binnen een IKC. Daarnaast krijgt u inzicht in uw drijveren door een drijfverentest te doen en ontvangt u bij deelname een gratis boek 'De toekomst van de intern begeleider' van Luc Greven en een gratis gesprekswaaier 'Motiverende Gespreksvoering' van Stijn van Merendonk.

Studiebelasting
De verkort opleiding bestaat uit vier studiedagen en een excursiedag. De studiedagen zijn van 09.30 – 16.30 uur. De totale normstudielast is 56 SBU (=2 EC's).

Erkenning(en):

Over Academica

Social media

Boeken bestellen

Powered by Content Power