Professionele Leergemeenschappen
Type
Leergang
Beoordeling
Erkenning
Schoolleidersregister PO herregistratie
Duur
4 sessies van 1 dag
Omvang
2 ECTS
Prijs
Op aanvraag
In het kortStudieprogrammaPraktische informatieStartmomenten

Een programma voor schoolleiders die hun school willen ontwikkelen tot een goed functionerende Professionele Leergemeenschap waarin teams structureel leren werken aan hun professionaliteit en de continue verbetering van de onderwijskwaliteit.

Inhoud
Het PLG-herregistratietraject is een begeleid, stevig wetenschappelijk onderbouwd, professionaliseringstraject voor ambitieuze onderwijsleiders. Het doel van het traject is om de school te ontwikkelen tot een goed functionerende Professionele Leergemeenschap (PLG) waarin teams met hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid structureel (≠ incidenteel) leren werken aan hun professionaliteit, vakmanschap en de verbetering van het onderwijsprogramma.

Gedurende het programma zal het zwaartepunt aanvankelijk liggen op de kennisontwikkeling op het gebied van cognitieve en gedragspsychologie, didactiek en onderwijskunde waarna er steeds meer wordt toegewerkt naar de structuurinterventie van PLG’s en organisatiekant. Hieronder voltrekken de onderwijskundige en een organisatiekundige lijn zich parallel aan elkaar.

Het traject heeft een stevige theoretische basis, maar er wordt steeds weer de vertaling gemaakt naar het handelend vermogen in de praktijk van de leider. Er worden geen kant-en-klare oplossingen geboden, maar strategieën die de schoolleider en zijn/haar team in staat te stellen om een gezamenlijke koers te varen, ieders professionele capaciteit optimaal te benutten en onderweg steeds gedegen keuzes te maken op basis van wetenschappelijke inzichten, kritische reflecties en een gedeelde visie op goed onderwijs.

Erkenning(en):

Over Academica

Social media

Boeken bestellen

Powered by Content Power