Opleiding intern begeleider en zorgcoördinator

De rol van de Intern Begeleider van een basisschool is sterk veranderd, de rol van de zorgcoördinator (steeds vaker ‘ondersteuningscoördinator’ genoemd) verandert eveneens. Zo zien we een toenemend belang van coaching door de intern begeleider of zorgcoördinator, wordt de IB-er of ZC-er betrokken bij onderwijsbeleid en op veel plaatsen kunnen we de stellen dat de IB-er onderwijskundig leider geworden is, naast en samen met de schoolleider. Laten we daarbij niet vergeten dat de externe contacten voor de IB-er en ZC-er sterk zijn toegenomen: het samenwerkingsverband, Jeugdzorg, IKC-partners zoals Kinderopvang en het CJG.

C-LiON / Via Vinci Academy heeft met de opleidingen voor intern begeleider en zorgcoördinator of ondersteuningscoördinator een compleet pakket aan professionalisering gemaakt, waarvan we noemen, voor het primair onderwijs::

En voor het voortgezet onderwijs:

En daarbinnen stellen we graag in samenspraak met u een persoonlijke leerroute op!

Mocht u – als uw rol zich ontwikkelt naar steeds meer onderwijskundig leiderschap – willen doorstuderen op masterniveau, kan dat in de opleiding ‘Master Innovation & Leadership in Education’, waarvoor u dan in de post-HBO opleiding al vrijstellingen heeft kunnen verwerven.

Social media

Boeken bestellen

Powered by Content Power