Kansen voor gelijkheid
Type
Leergang
Beoordeling
Nieuw!
Erkenning
Schoolleidersregister PO herregistratie
Duur
4 sessies van 1 dag
Omvang
2 ECTS
Prijs
Op aanvraag
In het kortStudieprogrammaPraktische informatieStartmomenten

Een herregistratieprogramma waarmee u samen met uw team de stap zet naar het vergroten van de kansen voor álle leerlingen. 

Scholen en docenten staan voor een grote opgave: hoe bieden wij al onze leerlingen rechtvaardige kansen? En hoe zorgen wij ervoor dat al onze leerlingen slimmer worden?  In het programma kansen voor gelijkheid bieden wij de inzichten en middelen om hier met uw hele school op in te zetten.  

Inhoud
In het programma kansen voor gelijkheid richten wij ons op verschillende vormen van diversiteit en de nieuwste inzichten over verschillen tussen scholen, klassen en leerlingen. Daarnaast gaan we in op het handelingsbekwamer maken van docenten in het kader van de segregatieproblematiek. Daarvoor gebruiken we onderzoek over leren van leerlingen en richten we ons op het alternatief voor differentiëren: De high expectation teacher-aanpak.

De high expectation teacher-aanpak, ontwikkeld op basis van het werk van Professor Christine Rubie Davies (2014), David Didau (2018), Daniel Willingham (2010) en Paul Kirschner (2018), geeft een antwoord op de vraag: welke vaardigheden, kennis en houding hebben docenten nodig om hoge verwachtingen te stellen en tegelijkertijd gelijke kansen te bieden aan alle leerlingen? Academica heeft deze aanpak ontwikkeld zodat docenten ondersteund kunnen worden om, zonder te differentiëren in vaste niveaugroepen, hoge resultaten te behalen met alle leerlingen. Wij geven daarmee antwoord op de vraag: is omgaan met verschillen in het onderwijs een zaak van meer en breder aanbod, of juist van  een vast kennisrijk curriculum en docenten die alle leerlingen een sterke basis garanderen?

Tijdens het programma wordt u ondergedompeld in de theorieën die hieraan ten grondslag liggen en ontwikkelt u een praktisch veranderplan om met uw school te komen tot onderwijs dat een sterke basis garandeert voor alle leerlingen.

Omdat het programma van Kansen(on)gelijkheid zeer goed aansluit bij ons congres Making Shift Happen, krijgt u als onderdeel van het programma gratis toegang tot het congres op 25 november 2020.

 

U krijgt als deelnemer toegang tot het Making Shift Happen congres op 25 november 2020 wanneer u zich inschrijft voor dit programma. 

Erkenning(en):

Over Academica

Social media

Boeken bestellen

Powered by Content Power