i-Coach - Leren en ICT
Type
Opleiding
Beoordeling
8,1
Erkenning
Registerleraar, Stichting Post HBO
Duur
1 jaar
Omvang
168 SBU, 6 EC
Prijs
Op aanvraag
In het kortStudieprogrammaPraktische informatieStartmomenten

De post-HBO opleiding ‘i-Coach - Leren en ICT’ heeft tot doel leraren en ICT-coördinatoren toe te rusten met inzichten en vaardigheden op het gebied van het gebruik van multimedia in het onderwijs en het overdragen van deze kennis en vaardigheden op andere leraren.
Onderwijsgevenden en ICT-coördinatoren krijgen in toenemende mate vragen voorgeschoteld op het gebied van onderwijsinnovatie, en daarbij gericht op verandering van het onderwijs door gebruik van computers, software, internet en sociale media. Daarom is het hoog tijd om het competentieprofiel van ICT-coördinatoren tegen het licht te houden en hen, evenals leraren die hierin gespecialiseerd willen raken, in staat te stellen zich te professionaliseren tot coach van collega’s en expert op het gebied van ICT in het onderwijs: de i-Coach.

Er breekt een nieuwe fase aan voor de i-Coach in het onderwijs, die vergelijkbaar is met de ontwikkeling die intern begeleiders hebben doorgemaakt: werden zij eerst ‘coördinator leerlingenzorg’ genoemd waren ze vooral beheersmatig bezig, in de afgelopen jaren hebben zij zich verder ontwikkeld tot coach van collega’s, gericht op vernieuwing en aanpassing van het onderwijs. Zij krijgen in toenemende mate vragen voorgeschoteld op het gebied van onderwijsinnovatie, en daarbij gericht op verandering van het onderwijs door gebruik van computers, software, internet en sociale media. Voor hen, en voor leraren die zich op dit terrein willen specialiseren, biedt deze opleiding de mogelijkheden om zich te professionaliseren tot coach van leraren in het gebruik van multimedia in het onderwijs.

Doelgroep
Leraren en ICT-coördinatoren in het primair en voortgezet onderwijs vormen de eerste doelgroep. Ook intern begeleiders zijn welkom. Deelnemers nemen de eigen praktijk als uitgangspunt, waardoor de opleiding een zeer praktisch karakter heeft.

Inhoud
De volgende modulen worden gevolgd:

  1. multimediaal onderwijs;
  2. communicatieve eigenschappen;
  3. visieontwikkeling;
  4. instructievaardigheden aan volwassenen;
  5. eigen multimediale vaardigheden;
  6. samenwerking met de systeembeheerder.

Het schrijven van een ICT-plan en het zelf ontwerpen en uitvoeren van ICT-geïntegreerde lessen maakt deel uit van de opleiding.

Studiebelasting
De opleiding tot i-Coach bestaat uit een traject van één jaar, waarbij 6 modulen worden gegeven van ieder 2 dagdelen training en enkele keren videoconferencing. Daarnaast wordt door middel van e-learning en werkplekleren gestudeerd. Houd rekening met ongeveer 4 uur per week voor zelfstudie. De totale normstudielast van de opleiding is 168 uur (= 6 EC’s).

Erkenning(en):

Over Academica

Social media

Boeken bestellen

Powered by Content Power