Gedragsspecialist Verdieping
Type
Opleiding
Beoordeling
Nieuw!
Erkenning
C-LiON
Duur
1 jaar
Omvang
350 SBU, 12,5 EC
Prijs
€ 3.490,-
In het kortStudieprogrammaPraktische informatieStartmomenten

De opleiding ‘Gedragsspecialist Verdieping’ is voor coachende onderwijsprofessionals die kennis over gedrag willen verspreiden binnen hun school. De opleiding heeft als doel om onderwijsprofessionals kennis, inzichten en vaardigheden te bieden waarmee zij leerlingen, collega’s en ouders kunnen motiveren tot gedragsverandering. 

Doelgroep
De opleiding ‘Gedragsspecialist Verdieping’ is bestemd voor elke professional in het onderwijs die zich wil focussen op het coachen en begeleiden van leraren; het versterken van de samenwerking met ouders; en mede-vormgever wil zijn van veranderingsprocessen ten aanzien van de kwaliteit van leerlingbegeleiding op het gebied van gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit kunnen leraren zijn vanuit primair, secundair en middelbaar (speciaal) onderwijs. Ook voor IB’ers en onderwijskundig teamleiders die op de hoogte willen zijn van relevante, actuele en evidence informed informatie kan deze opleiding interessant zijn.

We adviseren om voorafgaand aan Gedragsspecialist Verdieping de post-hbo opleiding Gedragsexpert te volgen. Wij geven u hier graag meer informatie over: mail voor meer informatie naar info@c-lion.nl of bel 076 543 00 60 .

Inhoud
De volgende thema’s zijn in deze opleiding opgenomen:

  • Oplossingsgericht denken in de klas en in de school
  • Weerstand ombuigen naar motivatie
  • Groepsprocessen en pesten
  • Communicatie met leraren en ouders
  • Schoolbreed preventief omgaan met gedrag
  • Persoonlijke, professionele groei; persoonlijke motieven en competenties in relatie met de omgeving.

Indien de opleiding incompany wordt verzorgd, worden deze thema’s en voorbeelden geheel afgestemd op de eigen waarden en wensen van de school.

Studiebelasting
We adviseren 4 tot 8 uur per week structureel te besteden aan de opleiding; dit is inclusief verwerkingsopdrachten op de werkplek. De totale studielast van de opleiding bedraagt 350 uur (= 12,5 EC’s).

Erkenning(en):

Social media

Boeken bestellen

Powered by Content Power