Centrum voor Leiderschap en Innovatie in het Onderwijs

Nieuws

Leven lang leren
woensdag 8 juli 2020
Academica Business College, C-LiON en Via Vinci Academy bundelen de krachten onder de nieuwe holding ‘Leven Lang Leren’.
De drie opleidingsinstituten richten zich op doelgerichte training en ontwikkeling van docenten, schoolleiders en bestuurders om integrale schoolontwikkeling te realiseren: High Performing professionals’ in ‘High Performing schools’.
Interview Jan Veenker: ‘Het lijkt wel alsof je dezelfde taal spreekt als het gaat om opleiden van mensen en dat is heel prettig.’
dinsdag 30 juni 2020
Wij interviewden de voorzitter van het CvB van Stichting OBO West Brabant Jan Veenker over zijn ervaringen met het maatwerk dat C-LiON voor scholen en stichtingen kan bieden.
Hoe bent u of uw onderwijsstichting bij C-LiON / Via Vinci Academy terecht gekomen? .
Schoolleider opleiding: begin direct!
donderdag 18 juni 2020
Dankzij ons modulaire systeem kunt u nu direct beginnen aan een van onze opleidingen of master voor schoolleider in het Primair Onderwijs / basisonderwijs of het Voortgezet Onderwijs. U start dan met de opleiding zodra de eerstvolgende module gegeven wordt en zo kunt u elk moment van het jaar beginnen.
Interview met Bianca Fokker, student Schoolleider zij-instroom: 'De invloed die je hebt op het volledige pedagogische en didactische klimaat in de klas is enorm.'
woensdag 22 april 2020
Wij hebben Bianca Fokker geïnterviewd over de cursus De kunst van het lesgeven en het ontdekken van het onderwijsland voor zij-instromende professionals.
Je bent zij-instromer en hebt daarom de cursus ‘De kunst van het lesgeven’ gevolgd.
Sluiting van alle scholen vanwege corona: hoe nu verder? C-LiON blijft kijken naar mogelijkheden!
maandag 16 maart 2020
Een nieuwe Corona-fase is ingegaan: scholen zijn in een bepaalde mate ‘op slot’ en men stapt zoveel mogelijk over op online verzorging van het onderwijs. Om studenten van C-LiON deze periode zo goed mogelijk door te laten komen, worden vanaf volgende week de lessen online verzorgd.
Interview met Anneke van Ooijen, oud-student van de opleiding Interim Management Onderwijs
woensdag 26 februari 2020
Op 22 januari jl. hebben we een blog geschreven over de vraag of de opleiding Interim Management Onderwijs (IMO) nu alleen voor die personen geschikt is, die heel erg graag interimmer willen worden. Of is de opleiding ook een zinvolle aanvulling op het ‘gewone’ schoolleiderschap? Het leek ons een leuk idee om eens een oud student, in dit geval Anneke van Ooijen, aan het woord te laten.
Extra ‘Wildcard’-certificering SRPO
maandag 3 februari 2020
Het Schoolleidersregister Primair Onderwijs heeft C-LiON - Via Vinci Academy een extra certificering verstrekt voor twee opleidingen en een leergang. Het betreft ‘ Interim Management Onderwijs ’, ‘ Bovenschools en meerscholen directeur ’ en ‘ De school als professionele leergemeenschap ’.
Feest: Diploma-uitreiking C-LiON december 2019
woensdag 18 december 2019
Op 12 december 2019 vond de door C-LiON georganiseerde halfjaarlijkse diploma uitreiking plaats. Dit keer was gekozen voor de prachtige locatie van Jachthuis Beukenrode in Doorn.
Moeite om leerlingen te motiveren tot leren te komen? Volg een van onze trainingen!
donderdag 24 oktober 2019
Leerlingen motiveren betekent vooral: zoeken naar interesses van de leerlingen, hoe zij het prettigst leren en samen met hen doelen stellen. Het kan echter voorkomen dat er bij een leerling al genoeg gebeurd is, waardoor zijn motivatie ver is weggezakt.
Positieve beoordeling voor onze masteropleiding!
donderdag 26 september 2019
Woensdag 25 september jl. was een belangrijke dag voor het Centrum voor Leiderschap en Innovatie in het Onderwijs en vooral voor onze masteropleiding Master Innovation and Leadership in Education (MILE). Na een intensief voorbereidingstraject voor de MILE vond de visitatie van de toetsingscommissie van de NVAO plaats om onze master te beoordelen.
Interview met docent Gedragsexpert Suzan ter Riele
donderdag 19 september 2019
Suzan ter Riele schreef onlangs een blog over haar ervaringen tijdens haar werk als docent van de opleiding Gedragsexpert .
Wij stelden haar een aantal vragen over haar werk binnen de opleiding Gedragsexpert :.
Creatiepodium, presenteer jouw werk!
donderdag 19 september 2019
In dit studiejaar is C-LiON begonnen met het creatiepodium. Tijdens zo’n podium mogen studenten van alle opleidingen van C-LiON hun werkstuk ter beoordeling presenteren.
Vacatures opleidingsdocenten
maandag 6 mei 2019
Binnen C-LiON worden opleidingsdocenten gezocht voor onderwijsmanagement- en onderwijszorg-opleidingen. Zie hiervoor de vacature opleidingsdocent .

Over C-LiON

Social media

Boeken bestellen

Powered by Content Power