Samenwerkingsovereenkomst met ExcellentFlex

Eind maart is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen C-LiON Via Vinci Academy en ExcellentFlex, gericht op (startende) leraren die opgeleid willen worden tot het dubbeldiploma Excellente Leerkracht 21ste Eeuw (RegisterLeraar) en Leraar LB/LC (Stichting post HBO).

Het twee jarige Excellentie-Programma © met een totale omvang van 16 dagen (32 dagdelen) is inhoudelijk perfect afgestemd op de vraagstukken van startende leerkrachten, welke uit een behoeftepeiling is voortgekomen. De deelnemende leraar verruimt hierdoor niet alleen praktische en inhoudelijke kwaliteiten, maar worden de loopbaankansen ook substantieel vergroot.

Vanaf 10 april 2017 is de inschrijving voor dit unieke project gestart. Na inschrijving vindt een uitgebreide selectie/intake plaats van de leraren die aan het programma kunnen deelnemen.

Ga voor meer informatie of inschrijving naar www.ExcellentFlex.nl of bel of mail met Christianne van Alphen, telefoon 06-31953196 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Een master halen met subsidie voor vervanging

Vanaf 1 april is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor vervanging van de schoolleider die een masteropleiding volgt. Deze subsidie komt bovenop het bedrag dat al beschikbaar is voor nascholing maar, ook  belangrijk, het zorgt voor een mogelijkheid tot vervanging van de schoolleider.

C-LiON / Via Vinci Academy biedt met de MILE (Master Innovation & Leadership in Education) ook voor deze subsidie in aanmerking komt.

Voor meer informatie voor de regeling:
https://www.schoolleidersregisterpo.nl/actueel/nieuws/detail/vraag-de-schoolleiderstegemoetkoming-aan

Voor meer informatie over de MILE:
https://www.viavinci.nl/opleiding/master-innovation-leadership-in-education

Nieuwe folders herfst 2016

In de afgelopen maanden verschenen er een aantal reeksen nieuwe folders met informatie over ons aanbod. Heeft u er een gemist? Hieronder vindt u een overzicht van de folders.
Klik op de folder om deze digitaal te openen. U zult worden doorverwezen naar de website van Via Vinci Academy.

 

Workshop ‘Leerlandschap voor leidinggevenden’ op 'On Tour'-bijeenkomst SRPO

Op vrijdag 15 april organiseert het Schoolleidersregister PO een 'On Tour'-bijeenkomst in Jaarbeurs Meetup in Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst krijgen schoolleiders informatie op het gebied van basis- en herregistratie. C-LION/Via Vinci Academy verzorgt om 14:15 de workshop 'Leerlandschap voor leidinggevenden: Formeel leren in een informele omgeving', waarin we u vertellen over de professionaliseringsactiviteiten van Via Vinci Academy:

Zoekt u professionaliseringsactiviteiten met diepgang en een informeel en praktijkgericht karakter, waarbij u veel vrijheid heeft in uw keuze van activiteiten? En wilt u tegelijkertijd vooraf zekerheid dat uw nascholingsactiviteiten erkend zijn?

Dan is het ‘Leerlandschap voor leidinggevenden’ van het Centrum voor Leiderschap en Innovatie (C-LION) zeer geschikt voor u.

C-LION biedt deelname aan het ‘Leerlandschap voor leidinggevenden’, met alle mogelijke vormen van leren, zoals:

 • Studiedagen
 • Intervisie
 • Schoolbezoek, visitatie en auditing
 • Excursies
 • Studiereizen
 • Actie- en praktijkonderzoek
 • Literatuurkringen
 • E-Learning
 • Beleidsontwikkeling
 • Masterclasses
 • Onderwijsinnovatie

Dit is dus ‘gepersonaliseerd leren’ voor leidinggevenden!

Ook voor het behalen van de basisregistratie bieden wij maatwerk trajecten. Vraag via het contactformulier direct een vrijblijvend intakegesprek aan.

Klik verder voor ons aanbod voor: Leerlandschap voor leidinggevenden.

Opleidingen basisregistratieherregistratie formeel en herregistratie informeel.